Skip to main content

Goede voorbereiding is het halve werk!

Na het schrijven van je sollicitatiebrief wordt je uitgenodigd voor een gesprek. Hoera! Dat is een mooi begin.

Natuurlijk wil je graag die baan en is dat gesprek dus belangrijk, maar waarschijnlijk ook spannend. Een gezonde spanning is volkomen normaal, dat heeft een functie. Het maakt je alert en dat is goed. Maar op het moment dat de zenuwen de overhand krijgen is dat toch een stuk minder prettig. Bij deze dus 3 tips om ervoor te zorgen dat jij niet de fout in gaat.

1. Zorg dat je weet met WIE je het gesprek hebt en als je binnen hetzelfde bedrijf op meerdere functies solliciteert, om WELKE functie het gesprek gaat.

Best pijnlijk als je dat niet helder hebt. Nu is het in een gesprek natuurlijk meestal zo iedereen zichzelf voorstelt, maar het is goed om te weten met wie je het gesprek hebt en wat de functie is van die persoon? Ook is het belangrijk dat je goed weet wat de functie precies inhoudt. Mocht je meerdere sollicitaties tegelijk hebben lopen, zorg dan helemaal dat je goed weet bij welk bedrijf je het gesprek hebt en wat de vacature inhoudt. 

2. Ken je het filmpje van een Amerikaanse sollicitant?

Deze persoon doet in de rij bij de kassa enorm onbeschoft tegen een andere klant. Deze andere klant bleek later de persoon met wie hij later die dag een afspraak had. #fail. Je snapt natuurlijk wel dat deze sollicitant niet werd aangenomen. Kortom: zorg dat je je gewoon netjes gedraagt, ook buiten het kantoor of bedrijf waar je solliciteert of misschien wel komt te werken. Bovendien is het ook wel verstandig om je social media een beetje ‘netjes’ te hebben.

3. Een gesprek is eigenlijk pas een gesprek als er over en weer vragen gesteld worden en daarop gereageerd wordt.

Bovendien maakt dat het gesprek ook meer ontspannen. Zorg dat je goed voorbereid bent, zodat je zelf ook vragen kunt stellen. Uiteraard kijk je niet op je telefoon, zit je niet met je jas aan en onderuitgezakt op je stoel. Na corona mogen we weer handen geven, maar sommige mensen vinden dat niet fijn. Mocht je wel de hand schudden? dan graag een stevige hand en geen slap zweethandje. 

Wil jij dat Yourtomorrow jouw gaat begeleiden naar een nieuwe uitdaging? Bekijk dan zeker even onze vacatures en solliciteer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *