Skip to main content
werkplezier

Werkplezier vergroten? Wij geven 5 manieren!

Werkplezier binnen je bedrijf, het mag niet onderschat worden. Een plezierige werkomgeving draagt bij aan de motivatie van je werknemers.

En laten we eerlijk zijn, een organisatie valt of staat met haar medewerkers! Maar hoe zorg je er nou voor dat het werk leuker wordt gevonden door je werknemers? Wij geven je graag 5 manieren. 

De voordelen van werkplezier

Plezier op de werkvloer heeft meer voordelen dan je misschien zou denken. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het verhogen van het werkplezier de beste manier is om het ziekteverzuim te verlagen. Daarnaast zijn medewerkers die graag naar het werk gaan gemotiveerder!

Ben je net als ons helemaal overtuigd van de voordelen van werkplezier? Wij geven je graag 5 manieren om deze te verhogen.

Manier 1: Geef je personeel verantwoordelijkheid
Dit doe je door te delegeren, te vertrouwen en los te laten! Wanneer je jouw personeel verantwoordelijkheid geeft, krijgen ze de ruimte om zichzelf uit te dagen en zo verder te ontplooien.

Misschien zal je personeel fouten maken, die je wellicht zelf ook wel eens hebt gemaakt, maar dit hoort er nou eenmaal bij. Soms zullen ze met betere innovaties en oplossingen komen. Laat je personeel dus, binnen de perken, fouten maken en leren van deze fouten. Dit doet je bedrijf en je medewerkers uiteindelijk juist alleen maar goed.

Manier 2: Gelijke kernwaarden
Deel dezelfde waarden met je medewerkers! Binnen de bedrijfscultuur moet niet alleen jij je goed voelen, maar ook je personeel. Zo zal iedereen zich sneller thuis voelen. Probeer de bedrijfscultuur te definiëren in samenspraak met je medewerkers. Dit kan bijvoorbeeld door samen de kernwaarden die jullie belangrijk vinden te benoemen.

Een aantal voorbeelden:
‘We komen onze afspraken na.’
‘We gaan vriendelijk met elkaar om.’
‘We zijn eerlijk.’

Manier 3: Zorg voor wat ontspanning!
Natúúrlijk is het belangrijk dat je personeel geconcentreerd aan het werk is. Maar er mag ook gelachen worden. Een boog die altijd gespannen staat, breekt!

Zorg er dus voor dat je medewerkers af en toe de ruimte hebben om te ontspannen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een leuke borrel of een voetbaltafel die in de kantine staat.

Manier 4: Zorg voor uitdaging
Maak een sport van het werk door duidelijke doelen te stellen. Vier volgens samen de mijlpalen en zet er een beloning tegenover.

Manier 5: Een goed personeelsbeleid
Je medewerkers zullen een goed personeelsbeleid zeker waarderen. Dit betekent dat jij als werkgever onder andere zorgt voor:
– Eerlijke lonen
– Een veilige werkomgeving
– Opleidingen en ontwikkelingsmogelijkheden

Werkplezier verhogen

We hopen dat je iets hebt gehad aan onze werkplezier verhogen-tips! Heb je een mooie aanvulling op ons lijstje? Laat het ons dan zeker weten! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *