5 Redenen waarom werken in de logistiek zo interessant is

by | Sep 20, 2022 | Uncategorized | 0 comments

Werken in de logistiek? De logistieke branche is een bruisende omgeving waarin heel veel gebeurd. Niet alleen vrachtwagenchauffeurs, warehouse medewerkers of vorkheftruck bestuurders werken in de logistiek. Functies als accountmanager en procescontroller worden vaak vergeten maar zijn net zo belangrijk! Wist je trouwens, dat je ook zonder logistieke achtergrond, veel mogelijkheden hebt binnen deze sector? Graag leggen we je uit in deze blog waarom het zo leuk is om te werken in deze branche en wat het zo leuk maakt! 

1. Doorgroeimogelijkheden

Je wilt natuurlijk niet stil blijven staan. Gelukkig kun je binnen de grotere bedrijven vaak mooie stappen maken. Dit komt omdat deze bedrijven vaak meerdere lagen en functies hebben. Zo heb je genoeg ruimte om te groeien binnen de organisatie!

Heb jij de ambitie om door te groeien in je functie? Geef dit dan altijd aan bij je leidinggevende of werkgever. Dit wordt vaak alleen maar gewaardeerd! Zo kunnen jullie samen kijken naar de mogelijke vervolgstappen.

2. Logistiek is de toekomst

Als er een branche wel mee moet in de tijd is het wel de logistiek. Automatisering speelt namelijk een belangrijke rol binnen deze sector. Er wordt continu gecontroleerd of de bedrijfsprocessen nog effectiever kunnen worden ingezet. Werken in de logistiek is dus nooit saai!

3. Een fijn salaris

We snappen natuurlijk dat een goede compensatie een mooie pluspunt is aan een baan. Gelukkig zijn de salarissen binnen deze sector erg goed. Als starter kun je vanaf 2000 bruto per maand verdienen tot wel 100.000 euro per jaar als supply chain manager.

4. Genoeg werk

Personeelstekort is ook een probleem die zich voordoet in de logistieke branche. Een groot voordeel aan dit probleem is baangarantie voor toekomstig logistiek talent!

5. Verantwoordelijkheid

Werken in de logistiek saai? Nee, zeker niet! Zoals hierboven al benoemd, zijn er in de logistiek meer banen dan werknemers. Daarom is het helemaal niet zo’n gekke ontwikkeling, dat je ook als starter mee mag denken aan de verbeterprocessen en heel wat verantwoordelijkheid kunt pakken. Hardstikke uitdagend dus!

Werken in de logistiek

Wij zeggen het gewoon, werken in de logistiek is hartstikke leuk, uitdagend en betaald goed. Die baangarantie en doorgroeimogelijkheden doen trouwens ook geen pijn.

Kortom, werken in deze branche biedt volop kansen. Bekijk daarom snel onze vacatures!