Skip to main content
motivatiebrief schrijven

Zo maak jij een goed cv

Natuurlijk ben je meer dan je CV, maar een recruiter krijgt dankzij je CV een goede indruk van jou en je werkervaring.

Het is dus belangrijk om een goed, net en actueel CV te hebben. Hoe goed zit jouw CV in elkaar? Wij van Your Tomorrow vertellen je hier graag meer over!

Geen standaard CV
Misschien denk je: ik schrijf een goede sollicitatiebrief en voeg mijn cv ‘gewoon’ toe
Zonde. Het is beter om je CV óók aan te passen aan de funtie. Voor de ene functie zijn bepaalde competenties belangrijk, voor een andere functie een bepaalde opleiding, cursus of werkervaring. Pas je CV, net als je sollicitatiebrief, aan op de functie waar je op solliciteert. Zet de belangrijke dingen extra ‘in the picture’ Het is net dat beetje extra.

Wie ben je?
Wat omschrijft jou het beste, welke dingen zijn belangrijk voor jou?  Eigenlijk stel je jezelf hier voor als persoon. Werkervaring en opleidingen zijn hier niet zo belangrijk, het gaat juist om jouzelf. De persoon achter al die ervaring en kennis. In dit stukje kun je mooi aansluiten bij de vacature. Ook het plaatsen van een foto is het overwegen waard. Maar houd het kort. 

Het oog wil ook wat
Natuurlijk gaat het om de inhoud, maar een rommelig en onoverzichtelijk CV nodigt niet uit om te lezen. Bovendien kom je ook niet erg gestructureerd over. Zorg ervoor dat je CV een mooie, overzichtelijke lay-out heeft en herkenbare tussenkopjes heeft. Zo kan de recruiter van bijvoorbeeld Yourtomorrow snel vinden wat hij/ zij zoekt.

Less is more
Een CV moet kort en bondig zijn, maar wel compleet. Als je je opleidingen, taken of werkervaring omschrijft, gebruik dan een opsomming.  Maak er geen compleet verhaal van. Dat komt wel in het sollicitatiegesprek. Tip: zet de meest recente werkgever bovenaan en werk dan naar beneden. 

En? Is jouw cv nu in orde
Yourtomorrow ontvangt graag jouw cv! Zie je mogelijkheden? ben je gemotiveerd en heb je ambitie? Dan komen we graag in contact met je. We hebben verschillende vacatures openstaan, wie weet is dat precies de baan die jij zoekt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *