Skip to main content

Wat doet een Douane Declarant?

Een douane declarant is een professional die zich bezighoudt met het invullen en indienen van douaneaangiften namens importeurs of exporteurs. De douane declarant heeft gedetailleerde kennis van de douanewetgeving, procedures en vereisten van zowel het land van invoer als het land van uitvoer.


Belangrijkste taken

  1. Douaneaangiften opstellen: De douane declarant is verantwoordelijk voor het opstellen van nauwkeurige douaneaangiften op basis van de aangeleverde informatie, zoals de aard van de goederen, de waarde, de oorsprong en de hoeveelheid. 

  2. Douanedocumenten verwerken: Jij bent dan verantwoordelijk voor het verwerken van de benodigde douanedocumenten, zoals invoer- of uitvoervergunningen, certificaten van oorsprong, transportdocumenten en andere relevante documenten. 

  3. Douanevoorschriften en -procedures naleven: De douane declarant is op de hoogte van de geldende douanevoorschriften en -procedures in zowel het land van invoer als het land van uitvoer. 
werken als hr-medewerker
logistiek

4. Communicatie met de douaneautoriteiten: Je communiceert namens de importeur of exporteur met de douaneautoriteiten. 

5. Tariefclassificatie en douanewaarde bepalen: De douane declarant is verantwoordelijk voor het bepalen van de juiste tariefclassificatie en douanewaarde van de goederen.

6. Douane-gerelateerde adviezen geven: De douane declarant kan ook advies geven aan importeurs of exporteurs over douane-gerelateerde kwesties, zoals vrijhandelsakkoorden, douanevergunningen, belastingen en andere douane-gerelateerde kosten.

Ga aan de slag in de logistiek

De logistieke branche kan voor veel mensen interessant zijn om in te werken om verschillende redenen, bijvoorbeeld: Dynamische en uitdagende omgeving: De logistieke branche is zeer dynamisch en uitdagend. Het omvat het beheer van de stroom van goederen, informatie en middelen over de hele wereld, en het vereist een constante aanpassing aan veranderende markttrends, regelgeving en technologie. Dit kan zorgen voor een stimulerende werkomgeving waarin je je vaardigheden kunt ontwikkelen en constant kunt blijven leren.

Al met al kan de logistieke branche een boeiende en dynamische omgeving zijn om in te werken, met diverse carrièremogelijkheden, de kans om impact te hebben op het bedrijfsleven en de mogelijkheid om te blijven leren en groeien.

Vragen over de sollicitatieprocedure
Your Tomorrow
Bellen: 085 4017 069
E-mailen: info@yourtomorrow.nl