Werken in de zorg? Wij geven 5 redenen!

by | Oct 3, 2022 | Uncategorized | 0 comments

Wil je werken in de zorg? Wat goed! Er zijn namelijk een hoop vacatures te vullen in deze branche. Om precies te zijn, staan er landelijk 13.000 vacatures open. Je bent dus héél hard nodig, want zonder zorgverleners kunnen we natuurlijk echt niet. Benieuwd wat werken in deze branche allemaal voor jou kan betekenen? Lees snel verder. 

 

1. Je krijgt er een hoop dankbaarheid voor terug

 Werken in de zorg is, zoals je misschien wel voor kunt stellen, ontzettend belonend. Je kunt namelijk écht het verschil maken door je in te zetten voor anderen. Naast het uitvoeren van taken ben je ook een luisterend oor voor de patiënt en diens naasten. Daarnaast draag je ook bij aan het herstelproces.

Veel zorgprofessionals vinden het dan ook dankbaar werk!

 

2. Werken met je hart én je hoofd

 Werken in de zorg is hartstikke uitdagend en interessant. Allereerst moet je werken met je hoofd; je kennis over je zorgtaken moeten altijd up to date blijven. Daarnaast zijn ook je sociale vaardigheden en empathisch vermogen, en dus je hart, onmisbaar. Dit alles maakt je baan erg dynamisch.

 

3. Werken in de zorg: geen werkdag is hetzelfde

Verveling op de werkvloer? Nou, niet in de zorg! Dagelijks kom je in contact met verschillende patiënten en elk contact zal anders zijn. Daarbij zul je ook samenwerken met verschillende collega’s. Treden er complicaties op? Dan zul je het hoofd koel moeten houden en snel moeten reageren.

Doordat je dus zoveel verschillende contacten hebt op een dag en je nooit weet wanneer er complicaties op zullen treden zal geen dag hetzelfde zijn. Dit is heel wat anders dan achter je bureau zitten met een Excel sheet voor je neus!

 

4. Werkzekerheid

 Misschien niet het spannendste onderdeel uit dit lijstje, maar zeker niet onbelangrijk. Ga je aan de slag in de zorg? Dan kun je genieten van een hoge werkzekerheid. Mensen worden namelijk steeds ouder en er vindt volop vergrijzing plaats. Daarom is er simpelweg altijd vraag naar zorgpersoneel.

 

5. Een werkplek in jouw buurt

 Ga je aan de slag in de zorg? Dan kun je terecht bij verschillende instanties. Denk aan een kliniek, ziekenhuis, bij de GGD of de huisarts. Jouw zorg is overal in Nederland nodig. 

werken in de zorg

 

Is werken in de zorg iets voor jou?

Wil je ook werken in de zorg? Bekijk dan zeker onze zorg vacatures of neem eens contact met ons op. We helpen je graag met het zoeken van een geschikte uitdaging.