WERKZOEKENDEN

Vind Je Droombaan!

Sollicitatietips

Als je geïnteresseerd bent in een vacature en gaat solliciteren, dan wil je natuurlijk zo goed mogelijk voor de dag komen. Dat begint ermee dat je je verdiept in de vacature en de organisatie, bijvoorbeeld door er met een contactpersoon van YourTomorrow over te praten. Maar daarna gaat het er natuurlijk om dat je jezelf op de beste manier presenteert.  We geven je een aantal tips die je wellicht verder kunnen helpen.

1. Maak je sterke punten duidelijk

Je bent al een heel eind op weg als je weet wat je sterke punten zijn en waarom ze goed passen bij de vacature. De volgende stap is dat je dat helder op papier zet. Probeer je brief zo te schrijven dat het voor je aanstaande werkgever overduidelijk is dat jij dé persoon bent voor de baan.

2. Haak niet meteen af als je niet helemaal aan de eisen voldoet

Sluit één van de functie-eisen niet helemaal aan op jouw kennis of ervaring. Haak dan niet meteen af, maar kijk of je dit wellicht kunt compenseren met een andere vaardigheid. Misschien voldoe je niet helemaal aan de opleidingseisen, maar heb je wel een vergelijkbare opleiding of een cursus gevolgd. Ervaring doe je niet alleen op in een baan, maar bijvoorbeeld ook door vrijwilligerswerk te doen.

3. Breng je motivatie goed onder woorden

In je motivatie en je cv kun je je onderscheiden van andere kandidaten. Je motivatie bestaat uit twee delen. Ten eerste: wat maakt jou uniek en wat is jouw meerwaarde? Waarom moet het bedrijf voor jou kiezen? En ten tweede: door te vertellen waarom een vacature je aanspreekt. Zo krijgt de werkgever een goed beeld van jouw ambitie, wensen en enthousiasme.