Loonsverhoging vragen? Wij geven 3 tips

by | Nov 8, 2022 | Uncategorized | 0 comments

Vragen om een loonsverhoging, je kan het als spannend ervaren. Waarschijnlijk heb je het er toch voor over om het gesprek aan te gaan. Wie wilt er immers niet meer geld overhouden onderaan de streep? Zeker wanneer je ergens een langere periode werkt of extra verantwoordelijkheden hebt gekregen zal het bij je gaan prikkelen. Hoog tijd dus om voor die loonsverhoging te vragen!

Hoe vraag je om een loonsverhoging? We hebben een aantal tips voor je verzameld!

Al onze tips op een rij
Deze tips vergroten de kans op de loonsverhoging die je graag wilt!

1. Maak jouw rol en aandeel binnen het bedrijf duidelijk
Het vragen om een verhoging kan best een beetje spannend zijn. Maar, vergeet je kwaliteiten en waarden niet. Zo kun je goed beargumenteren waarom jij een hoger loon verdient en ga je een stuk zelfverzekerder het gesprek in.

Vind je het lastig om je kwaliteiten te benoemen? Dan kun je ook je successen benoemen of hoe je om bent gegaan met eventuele tegenslagen. Daarnaast kun je het ook aan je collega’s vragen. Wat vinden zij dat je bijdraagt aan het team?

Wanneer je aan de slag gaat met deze tip zul je een heldere boodschap over kunnen brengen naar je werkgever. Daarnaast helpt deze opdracht ook voor je zelfvertrouwen!

2. Bereid je argumenten voor
De kans is groot dat je werkgever niet meteen akkoord gaat met een loonsverhoging. Geen paniek! Wanneer je jouw argumenten goed voorbereid kun je hem of haar zeker over de streep trekken. Enkele argumenten die je kunt gebruiken:

  • Je kennis en ervaring zijn gegroeid
  • Heb je een cursus gedaan of meegewerkt aan een leerzaam project? Is de kwaliteit van je werk omhoog gegaan? Dit zijn zeer sterke argumenten. Zo laat je namelijk zien dat de waarde die je afdraagt als werknemer is gegroeid. Schrijf de kennis en ervaring die op je op hebt gedaan voor jezelf op. Zo ga je goed voorbereid het gesprek in. 
  • Je hebt meer verantwoordelijkheden gekregen
  • Is je takenpakket gegroeid of begeleid je andere in hun werkzaamheden? Dan is jouw waarde als werknemer zeker gegroeid. Schrijf deze extra verantwoordelijkheden en werkzaamheden voor jezelf op. Nu heb jij je tweede argument klaar staan!

3. Bereid je voor op tegenargumenten
Het kan zo zijn dat je werkgever niet meteen toezegt. Maak je niet druk, dit is eigenlijk heel gewoon en zegt niet meteen iets over jou als werknemer. Bereid je daarom goed voor op eventuele tegenargumenten die werkgever kan gaan benoemen. Zo ga je sterker het gesprek in!

Wanneer vragen om een loonsverhoging?
Misschien vraag je je af wanneer het juiste moment is om te vragen voor een hoger loon. Een slim moment kan zijn tijdens je beoordelingsgesprek of wanneer je een mijlpaal hebt behaald. Heb je bijvoorbeeld een project succesvol afgerond? Pak dat moment dan voor een gesprek! Daarnaast kun je ook om een loonsverhoging vragen wanneer je al een tijdje bij een bedrijf werkt en je salaris hetzelfde is gebleven.

Succes!
Niet geschoten is altijd mis. Twijfel en pieker daarom niet te lang en ga voor die loonsverhoging. Is het niet gelukt? Plan dan meteen een nieuw moment in en maak afspraken. Wat wilt je werkgever zien om wel tot dat bedrag te komen? Geef dus niet op en blijf om die loonsverhoging vragen. De aanhouder wint!

Ben je toch toe aan een nieuwe uitdaging? Bekijk dan snel onze vacatures of neem contact met ons op. We helpen je graag.